Ingrediente
♦ 2 kg roşii coapte
♦ 2 cepe mari
♦ 1 ardei gras verde
♦ 1 ardei gras roşu
♦ 100 g zahăr
♦ o jumătate linguriţă hrean ras
♦ 1 vârf de cuţit enibahar măcinat
♦ 1 vârf de cuţit piper
♦ 1 vârf de cuţit cuişoare măcinate
♦ 1 ceaşcă oţet
♦ 3 linguri apă
♦ 1 lingură sare
Preparare
• Roşiile şi ardeii se spală şi se mărunţesc împreună cu ceapa curăţată. Se fierbe totul la foc potrivit, apoi se pasează printr-o sită. Se adaugă restul de ingrediente (zahăr, hrean, enibahar, piper, cuişoare, sare, apă şi oţet) şi se mai fierbe totul timp de o oră. Compoziţia se toarnă în sticle cu capac ce se poate înşuruba, se pun sticlele la bain-marie şi se mai fierb timp de 20 de minute. Se serveşte la condimentarea multor preparate: salate, tăiţei, cartofi etc.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press