Ingrediente 300 g linte, 250 g macaroane asortate, 150 g morcovi, 1 ceapă, 1 ardei roşu, 250 g brânză de vaci degresată, 100 g smântână proaspătă, 2 ouă, sare, condimente (cimbru).
Mod de preparare Lintea se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. Apoi se aruncă apa şi se pune la fiert în apă clocotită. Se fierbe în 30 de minute. între timp, se pregătesc celelalte ingrediente. Se fierb macaroanele în apă cu sare şi se clătesc cu apă rece. Se încălzeşte cuptorul la 180 grade. Ceapa şi morcovii se curăţă şi se taie cubulete. Ardeiul se spală si se taie fidelută. Se înăbuşă toate în apă şi ulei, peste care se pune lintea fiartă şi scursă de apă. Se unge o tavă şi se pun ingredientele preparate, adică macaroanele amestecate cu lintea şi legumele. Separat, brânza, smântână şi ouăle se amestecă cu sare şi puţin cimbru. Această compoziţie se toarnă peste macaroane şi linte şi se ţine la cuptor aproximativ 20 de minute.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob