Măcriş gătit franţuzeşte, Măcriş, mâncare obişnuită
Măcriş gătit franţuzeşte
Cureţi măcriş, mai pui puţin asmăţui, lăptuci, câteva frunze din cele tinere de la sfeclă, spală-le, toacă-le pe toate şi pune-le la foc cu unt. Lasă-le să se moaie şi toarnă peste ele puţină zeamă de came, sare, piper, o lingură de bulion de came şi lasă să scadă.
Măcriş, mâncare obişnuită
Cureţi măcrişul, îl speli, îl opăreşti, îl toci şi-l pui la foc, în unt. Îl laşi puţin şi torni zeamă de came, pui sare, piper şi când voieşti să dai la masă, baţi în el unul sau două gălbenuşuri. Unii pun în loc de gălbenuşuri puţină faină în unt, înainte de a pune măcrişul în el.
Alte articole cu măcriș aici.