Ingrediente pentru Maioneză de fasole:
♦ 300 g fasole boabe
♦ 1 ceapă potrivită
♦ 250 ml untdelemn
♦ 2 linguri zeamă de lămâie
♦ 1 legătură mică tarhon
♦ sare, după gust
♦ piper, după gust
Preparare Maioneză de fasole:
Boabele de fasole se aleg, se spală şi se dau în patru-cinci clocote. Se varsă apa şi se pun din nou la fiert în apă proaspătă, împreună cu legătura de tarhon. Se fierbe până fasolea devine sfărâmicioasă. Se scoate tarhonul. Se strecoară fasolea, se pasează prin sită. Se adaugă ceapa tocată mărunt, zeama de lămâie, sarea, piperul şi se toarnă untdelemnul, puţin câte puţin, frecând zdravăn, până ce pasta devine spumoasă. Se poate folosi ca aperitiv pe felii de pâine prăjită.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press