
-1 kg praz;
-1 linguri ulei;
– 1/2 kg roşii sau 2 linguri pastă de roşii;
-1-foaie dafin;
– 30-40 măsline negre;
-1 linguriţă vegeta;
-1 legătură pătrunjel verde.
Prazul se curăţă, se spală, iar partea albă (bulbul, partea până la frunzele verzi) se taie în rondele de cca. 2 cm grosime şi se călesc în cele 2 linguri de ulei şi 2-3 linguri apă cam 5-7 minute. Apoi se adaugă roşiile tăiate felii sau pasta de tomate. Se mai lasă 3-4 minute. Se adaugă apoi măslinele şi 1 cană de apă clocotită, vegeta, se amestecă bine, se pun într-un vas şi se dă la cuptorul încălzit dinainte cca. 15-20 minute. Când se scoate vasul din cuptor, se presară deasupra pătrunjel tocat fin. Se serveşte rece cu chifteluţe sau drob.
Reţete pentru familia noastră, Elena Opriţa