Ingrediente pentru Marmeladă delicioasă de portocale : 4 portocale mari, 1 lămâie, atâta zahăr cât cântăresc portocalele împreună cu lămâia şi apa în care au fiert, apă – de trei ori cât cântăresc portocalele cu lămâia, zeama de la o lămâie.
Mode de preparare Marmeladă delicioasă de portocale: Se spală portocalele şi lămâia. Se taie fiecare în 16 felii în lung, iar apoi fiecare felie în două. Astfel se obţin 32 bucăţi din fiecare fruct. Se cîntăresc şi se pune de trei ori atîta apă. Se lasă astfel 24 ore. După aceea se pun la fiert şi se ţin timp de o oră din momentul cînd încep să fiarbă. Se iau de pe foc şi se adaugă zeama de lămîie, lăsînd din nou la rece încă 24 de ore. Se cîntăresc din nou portocalele cu apa în care au fiert şi se adaugă tot atâta zahăr (zahărul se pune după ce lăsăm mai întâi să se înfierbânte portocalele şi apa). Se fierbe 40-50 min.
Se pune caldă în borcane încălzite şi se leagă după ce s-au răcit.
Maria Deleanu, Carte de bucate