Ingrediente pentru 4 porţii de Supă de creveţi: 250 gr creveţi, 1 legătură de ceapă verde; 1 ardei iute, 1 lămâie, 30 ml sos de soia, 4 gr coriandru, 1 cub de concentrat de supă de peşte; 20 gr sare, 2 gr piper.
Mod de preparare Supă de creveţi:
o Creveţii se spală, li se îndepărtează crustele şi capetele, lăsând coada intactă; apoi fiecare crevete se taie în două pe lungime şi se îndepărtează firul negru.
o Ceapa verde se curăţă, şi se taie rondele, iar ardeiul iute se taie în rondele fine. Într-o oală se pun la fiert un litru şi jumătate de apă, zeama de la jumătate de lămâie şi sosul de soia.
o Când apa clocoteşte, se adaugă ardeiul iute, ceapa şi creveţii, lăsându-se să clocotească până creveţii devin roz.
o Se adaugă concentratul de supă de peşte şi se condimentează; apoi se serveşte ornată cu felii de ceapă verde şi de lămâie.