Pentru aluat, v. aluat cu caimac: 1 ceaşcă caimac, 1 ceaşcă făină, unt proaspăt cât o nucă, sare.
Se face un aluat dintr-o ceaşcă de caimac (smântâna de pe lapte fiert), o ceaşcă de făină, unt proaspăt cât o nucă şi un praf de sare. Se acoperă, se lasă 10 minute să se odihnească şi se întrebuinţează la plăcinte cu vişine, cu prune, cu carne etc. Aluatul este mai fraged dacă este făcut din ajun şi păstrat la rece până a doua zi. De asemenea nu trebuie frământat prea mult, deoarece devine elastic şi nu creşte la copt.
12 mere nu prea mari, zahăr, unt proaspăt.
Se curăţă merele de coajă şi, cu un cuţit subţire, se scot sâmburii din mijloc. În locul scobit se pune puţin zahăr şi o bucăţică de unt. Se face o foaie din aluat cu caimac. Se taie pătrate destul de mari, astfel încât fiecare să poată îmbrăca un măr. Se pune câte un măr pe fiecare pătrat, se aduc colţurile spre mijloc, mărul închizându-se ca într-o pungă. Se ung cu ou, se aşază într-o tavă şi se coc la foc potrivit. Când sunt gata, se presară zahăr pisat.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti