Mere pe pâine, Fragi pe pâine, Cireşe sau vişine pe pâine, Caise pe pâine, Piersici pe pâine, Fructe sub pâine, Mere „mica înţelegere“

Mere pe pâine

Curăţă merele şi taie-le în felii. Pune-le să fiarbă în puţină apă. In o parte din apa în care au fiert merele, pune înăuntru zahăr şi lasă pe foc până ce se face siropul. Iei felii de miez de pâine rotunde şi groase cât un deget şi apeşi pe ele ca să se întărească miezul. Rumeneşte-le în unt. Aşază-le pe farfuria de servit, pune pe fiecare pâine o bucată de măr şi toarnă deasupra siropul.

Fragi pe pâine

La fel ca merele.

Cireşe sau vişine pe pâine

La fel cu cele de mai sus.

Caise pe pâine

Tot la fel.

Piersici pe pâine

La fel.

Fructe sub pâine

Pune într-o tavă o cantitate de fructe, precum: prune, coacăze, vişine, cireşe sau ce voieşti. Toarnă deasupra câteva linguri de apă. Presară 250 g de zahăr în praf. Deasupra aşază felii de pâine groase cât un centimetru şi muiate în lapte. Aceste felii trebuie să acopere complet fructele. Aruncă peste pâine câteva bucăţele de unt. La cuptor, o jumătate de oră. Serveşte cald.

Mere „mica înţelegere“

Fă un compot de mere mai dulce. Pune-le într-o tavă care să meargă la cuptor, deasupra pune albuş bătut în spumă tare. Pentru fiecare albuş al unui ou se pune o lingură de zahăr. Să stea la cuptor 5 minute. Dacă ai, pune împrejur pesmeţi şi dulceaţă de coacăze sau gelatină.