Ingrediente
1 kg cartofi, 800 g ciuperci, 3 cepe, 2 linguri ulei, 1 lingură pastă de tomate, 1 ou, 1 lingură vegeta, 1 legătură mărar, pesmet.
Mod de preparare
Ciupercile şi ceapa se dau prin maşina de tocat. Se înăbuşă bine cu uleiul şi vegeta, la foc potrivit. Când sunt gata se răcesc şi se adaugă oul bătut bine şi verdeaţa. Cartofii se fierb, se curăţa de coajă şi se zdrobesc, făcându-se un piure gros, uşor sărat. Se unge un vas de Jena, se presară cu pesmet şi se aşază în straturi cartofi – ciuperci – cartofi. Apoi se toarnă deasupra suc de roşii/ obţinut din pasta de bulion cu un pahar de apă bine amestecat.
Se dă la cuptor, lăsând să se rumenească bine. Se serveşte cu diferite salate de crudităţi.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob