
Ingrediente
5 dovlecei, 100 g soia granule, 500 g roşii pentru gătit, 2 ouă, 100 g smântână degresată, 1 legătură mărar şi pătrunjel, sare, 3-4 linguri ulei, 1 linguriţă vegeta.
Mod de preparare
Dovleceii se taie rondele de 1 cm şi se călesc în cratiţa de teflon cu puţin ulei, pe o parte şi pe cealaltă. Pe măsură ce se prăjesc, se scot pe şerveţele de hârtie (dacă se consideră că rondelele sunt îmbibate cu mult ulei). Soia granule se hidratează cu apă fierbinte şi vegeta, apoi se înăbuşă cu puţin ulei. Se amestecă cu mărarul tocat fin şi cu un ou, şi se pune peste primul strat de dovlecei care au fost aşezaţi într-un vas de Jena. Pe urmă, se pune un strat de roşii tăiate rondele şi se acoperă cu al doilea strat de rondele de dovlecei. Se garniseşte cu oul bătut cu smântână şi pătrunjel. Totul se dă la cuptor circa 40 de minute. Se decorează cu felioare de roşii şi câteva frunze de pătrunjel. Se taie numai după ce s-a răcit puţin. Cu aceleaşi componente, în afară de dovlecei, se poate face si musacaua de vinete.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob