Ingrediente
♦ 130 g făină
♦ 100 g margarină vegetală
♦ 130 g zahăr tos
Preparare
♦ 100 g arahide (sau nuci) tocate mărunt
♦ 2 linguri praf de cocos
♦ 1 vârf de cuţit cuişoare măcinate
Crema
♦ 200 g margarină vegetală
♦ 200 g zahăr pudră
♦ 5 linguri apă
Într-un castron se pune margarină (100 g) încălzită uşor, se amestecă spumă, se adaugă zahărul, apoi făina în ploaie, nucile sau arahidele, cacaoa şi cuişoarele. Se obţine un aluat care se frământă pe o planşetă de bucătărie. Se modelează bucata de aluat de forma unor jumătăţi de nucă. Acestea se coc, la 170°C, într-un cuptor, timp de 15 minute. Când sunt reci se lipesc câte două cu crema preparată din margarină, zahăr pudră şi apă. Gustul cremei poate fi corectat cu vanilie.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press