Ingrediente
♦ 500 g ciuperci proaspete (sau 2 cutii mici de conserve cu ciuperci, fiecare de 250 g)
♦ 250 g mazăre boabe fină (din conservă)
♦ 100 g margarină vegetală
♦ 2 cepe, cât mai rotunde ca formă
♦ 3 morcovi
♦ 2 rădăcini pătrunjel
♦ 1 ţelină potrivită
♦ 1 lingură mărar verde tocat
♦ sare, după gust
Preparare
Ciupercile proaspete se spală, se curăţă de resturile de pământ, iarbă sau frunze. Se curăţă morcovii, rădăcina de pătrunjel, 1 ceapă, ţelina şi se pun la fiert ca pentru supă. Când clocotesc se pune sare, după gust. Se adaugă ciupercile spălate şi tăiate feliuţe şi se fierb împreună, 45 de minute, la foc potrivit. Se strecoară apoi zeama de la supă. Se scurge mazărea de sucul din conservă, se pune jumătate din margarină la încins, se adaugă ceapa tocată şi, împreună cu mazărea, se călesc. Se pune mărarul tocat mărunt şi se trece totul prin sită, în mixer, sau prin maşina de tocat, împreună cu zarzavatul de supă şi ciupercile fierte. Legumele şi ciupercile pasate se adaugă la zeama de la supă, se pune restul de margarină şi se mai fierbe în clocot 5 minute.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press