Ingrediente
♦ 1 ceaşcă măsline negre
♦ 200 ml untdelemn
♦ 1 ceapă potrivită
♦ 2 felii pâine
♦ 1 lingură zeamă de lămâie
♦ 1 lingură margarină vegetală
Preparare
Măslinele se curăţă de sâmburi, se spală şi se fierb, 5 minute, în apă clocotită. Apoi se amestecă cu pâine şi ceapa tocată mărunt şi se trec prin maşina de tocat. Pasta obţinută se omogenizează încorporând încet-încet untdelemnul şi picurând câte puţin din zeama de lămâie. La sfârşit se mai amestecă o lingură de margarină încălzită.
Se garniseşte, după caz, cu felii de roşii, ardei gras sau gogoşar în oţet.Se serveşte pe pâine proaspătă.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press