Ingrediente pentru Păstrăv cu smântână şi tarhon:
6 fileuri de păstrăv, o jumătate de lămâie; 2 roşii, 150 g de smântână, cimbrişor, tarhon, sare, piper, ulei de măsline.
Mod de preparare:
Spălăm şi uscăm fileurile de păstrăv, le condimentăm cu sare şi piper, punem feliuţe colorate de roşii, verdeţuri şi lămâie. Pliem peştele, îl stropim cu smântână şi ulei de măsline, stoarcem puţină lămâie, presărăm puţin tarhon tocat şi dăm la cuptor. După 5 minute adăugăm foarte puţină apă; acoperim cu o folie de staniol şi îl lăsăm încă 15 minute la 200°C. Păstrăvul cu smântână şi tarhon se serveşte imediat cu cartofi natur, stropind peştele şi cartofii cu sosul de smântână şi puţină zeamă de lămâie. Dacă nu sunteţi fani ai verdeţurilor, îndepartaţi-le când serviţi peştele, pentru că acesta este deja pătruns de aroma lor. Poftă bună!
50 de reţete pentru o dietă sănătoasă