Ingrediente pentru Prăjitură Tanti Anicuța:
1 margarină – Unirea;
6 ouă (se separa gălbenușurile de albusuri);
250 g zahăr + inca 50 g zahar
350 g biscuiți dați prin mașină
100 g de Rom
Un pachet de foi Lica.
Mod de preparare:
Se pun și se fierb la bain – marin margarina (untul), 6 gălbenușuri si 250 g zahar. Se mestecă până se topește zahărul și se pun 350 g biscuiți dați prin mașină (când s-a topit).
Se lasă să se răcească. Când s-a răcit, se adaugă 100 g de Rom (băutură).
Albușurile se bat spumă și se adaugă 250 g zahăr, și se bat bine, și se fierb iar la bain – marin.
50 g zahăr – se caramelizează (să nu se ardă) – separat.
Se toarnă peste albușuri, se amestecă și se dă jos.
Pe foaia Lica: după ce s-a însiropat cu Rom punem compoziția și-o întindem. Se pune albușul și se rade ciocolată.