
Ingrediente pentru 4 porţii de Pui cu maioneză: 400 g carne de pui, 100 g ceapă; 100 g gogoşari muraţi, 100 g castraveţi muraţi, 200 g morcovi; 200 g cartofi, 100 g maioneză, 50 g muştar, 2 g piper, 20 g sare.
o Puiul se curăţă, se spală, se pune la fiert în apă cu puţină sare şi se spumează. Când este fiert pe jumătate se adaugă morcovul, ceapa şi cartofii.
o Când toate s-au fiert, legumele şi carnea de pui se scurg de zeamă, se separă, se răcesc, după care, carnea se taie cubuleţe sau se rupe fâşii, iar legumele şi murăturile se taie cubuleţe.
o Se amestecă totul cu sare, muştarul, piperul şi maioneza, oprind câte puţin din fiecare, pentru a putea orna la sfârşit platoul sau farfuria pe care le vom aşeza.
o Compoziţia se aşează pe platou şi se ornează după preferinţe.