
Ingrediente:
500 g carne de porc, 500 g praz, 200g măsline negre, o ceapă, 3 linguri pastă de tomate, 50 ml suc de roşii, o lămâie mică, un cub concentrat de legume, 50 ml vin alb sec, o legătură mărar, o legătură pătrunjel, 8 linguri ulei.
Mod de preparare:
Puneţi într-o cratiţă 4 linguri de ulei şi căliţi carnea tăiată bucăţele până se evaporă apa. După ce aceasta s-a rumenit, adăugaţi 500 ml apă, concentratul de legume şi lăsaţi să fiarbă la foc mediu, cu capacul deasupra, pentru 30 de minute. Într-o altă oală, fierbeţi nişte apă, adăugaţi lămâia şi măslinele şi lăsaţi să se opărească 5 minute. Scurgeţi-le de apă şi daţi-le deoparte. Într-o tigaie, căliţi ceapa tocată şi prazul tăiat bucăţi de 4 cm, pentru 5 minute la foc mediu, amestecând din când în când. După ce a fiert carnea, adăugaţi ceapa şi prazul, turnaţi 500 ml apă şi vinul, lăsaţi să fiarbă 25 de minute. Adăugaţi pasta de tomate şi sucul de roşii, condimentaţi, adăugaţi măslinele şi lămâia tăiată felii, amestecaţi bine şi daţi la cuptorul preîncins la 180 de grade, pentru 30 de minute. Scoateţi din cuptor, adăugaţi mărarul şi pătrunjelul tocat.
50 de reţete pentru o dietă sănătoasă