Ingrediente:
250 g făină, 125 g unt, 1 gălbenuş, 1 lingură smântână, sare, 3 ouă, 200 ml smântână, 1 linguriţă praf de copt, 1 linguriţă nucşoară, 100 g măsline verzi, 100 g ciuperci, 2 fire de ceapă verde/praz, 200 g piept de pui afumat (sau orice altceva preferaţi), 100 g telemea/caşcaval, sare, piper.
Mod de preparare:
Amestecăm cu mâinile făina, sarea şi untul moale, adăugăm gălbenuşul, iar în cazul în care nu se omogenizează punem o lingură de smântână. Aluatul astfel obţinut îl punem în frigider timp de 30 minute. În acest timp tocăm ceapa mărunt şi o călim în puţin ulei de măsline. Tăiem fâşii subţiri pieptul de pui şi adăugăm la ceapa călită. După câteva minute punem şi ciupercile şi mai lăsăm puţin la foc mediu. Stingem focul, adăugăm măslinele şi lăsăm deoparte. Batem ouăle 2-3 minute, adăugăm smântâna, nucşoara şi piperul şi mai amestecăm puţin cu mixerul. În această compoziţie eu n-am mai pus sare, deoarece telemeaua era deja sărată. Scoatem aluatul din frigider, îl întindem şi-l aşezăm într-o formă rotundă tapetată cu hârtie de copt. Înţepăm din loc în loc cu furculiţa şi dăm la cuptorul preîncălzit aprox. 15 minute. După acest timp îl scoatem din cuptor, turnăm amestecul de ciuperci, măsline, piept de pui etc., iar deasupra vin ouăle bătute cu smântână. Radem telemeaua (caşcavalul) şi punem înapoi în cuptor încă aprox. 30 minute până devine aurie. Poftă bună!
50 de reţete pentru o dietă sănătoasă