Rasolul fiert şi tăiat în felii de un centimetru e aşezat într-o farfurie ce merge la foc. Se stropeşte cu trei linguri de vin şi tot atâta zeamă de came. Se acopere şi se aşează pe marginea maşinei, pentru ca să se încălzească cu încetul. Într-o cratiţă cu puţin unt se trag 3—4 ciuperci curăţate şi tăiate mărunt, împreună cu câteva fire de arpagic. Când încep să se moaie, se adaugă un vârf de lingură de făină, se amestecă până se rumenesc. Se sting cu o ceaşcă de vin alb şi una dc supă şi se lasă să tragă 2—3 clocote. Sosul trebue să fie destul de gros. Se gustă de sare. Se întinde peste carnea din farfurie, se dă la cuptor, acoperit. Se ţine numai cât să se înfierbânte bine. Cu 5 minute înainte de a servi, se adaugă 2—3 linguri de smântână. Se serveşte foarte fierbinte.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti