200 g carne de vacă sau viţel, 2 linguri de orez, 1 ceaşcă de suc de roşii, 1 ceapă, 2 linguri de pătrunjel tocat, 1 ou crud, 1 cană de borş, leuştean tocat, 1 cartof crud.
– Se curăţă carnea de pieliţe şi de oasele mici şi se dă prin maşina de locat cu o ceapă şi un cartof crud, curăţat şi spălat în multe ape. Amestecul se completează cu un ou crud, verdeaţă tocată, puţin suc de roşii şi sare.
– Se omogenizează.
– Se pune la fiert apa, socotită câte 300 ml de persoană. Când apa e caldă se pun perişoare formate cu mâna umedă. Se fierb la foc mic. Se spumuieşte des supa, până când rămâne limpede. Se acoperă oala şi se fierbe Ia foc mic. După jumătate de oră se pune orezul fiert pe jumătate şi sucul de roşii, apoi se acreşte cu borş fiert separat.
– Se presară deasupra leuştean tocat fin.
– Se răcoreşte jumătate de oră şi se serveşte cald, cu pâine proaspătă.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92