1/2 kg de peşte fără oase, 2 cartofi, 2 dovlecei, 1 ceapă, 1 morcov, 1/2 ţelină, 2 linguri de orez, 2 roşii, 1/2 l borş, leuştean tocat.
– Se curăţă cartofii, dovleceii, morcovul, ceapa şi ţelina, se spală, se toacă julien şi se pun să fiarbă în apă caldă. Se fierbe acoperit douăzeci de minute după care se adaugă: peştele curăţat de solzi şi tăiat felii groase, borşul nefiert, roşiile tăiate felii subţiri şi orezul fiert pe jumătate. Se fierbe la foc mic încă un sfert de oră, după care se condimentează cu leuştean tocat şi se potriveşte de sare. Se lasă să se răcească 1/4 oră, se serveşte cu pâine proaspătă.
– Masa copilului mic trebuie supravegheată atunci când i se serveşte peşte.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92