1 piept de pasăre, 3-4 salate mijlocii, 2 ouă, 1 lingură de unt, 2 linguri de orez, 1/2 l borş, leuştean tocat, smântână.
– Pieptul de pasăre se pune la fiert cu doi cartofi, doi morcovi, o ţelină şi un păstârnac, acoperite toate cu 1 litru de apă rece. Se spumuieşte când apa dă în clocot, se acoperă vasul şi se fierbe supa jumătate de oră.
– Legumele se scot şi se taie cubuleţe, se amestecă uşor cu maioneză, ceapă verde tocată şi măsline fără sâmburi.
-Aceasta este o salată de legume care se poate servi între mese.
– în supa în care au fiert legumele se pune salata aleasă frunză cu frunză, spălată în mai multe ape şi tăiată fâşii subţiri de 1/2 cm. Se fierbe acoperit un sfert de oră, după care se pun peste supă: orezul fiert şi scurs, borşul fiert separat şi spumuit, sarea necesară şi leuşteanul tocat. Se dă totul in două – trei clocote şi se stinge focul.
– Carnea de la piept se taie în cuburi mici.
– Din două ouă şi o lingură de unt se face o omletă care se taie pătrate și se răstoarnă împreună cu pieptul de pasăre peste borşul de salată. Se serveşte cald, dres cu smântână. Cu pâine veche de o zi sau uscată în cuptor.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92