1 ou, 11 linguri de faină, 1/21 lapte, sare, 1 pahar de apă rece, (pentru clătite); 200 g şuncă, 1 ceaşcă de smântână, 1 lingură de unt, sare, 1 ceaşcă mică de ulei.
– Se face un aluat obişnuit de clătite din: un ou, faină cernută proaspăt, un praf de sare, lapte şi apă rece sau sifon.
– Se ia cu polonicul din aluat, se fac clătite în tigaie specială, unsă cu o picătură de ulei.
– Clătitele se ţin pe o farfurie în timp ce se pregăteşte umplutura.
– Şunca se taie felii subţiri, se amestecă încet, ca să nu se rupă, cu o lingură de smântână, unt topit şi puţină sare.
– Se umplu clătitele cu şuncă, se rulează, se pun în formă de sticlă de Jena (sau în cratiţă emailată) unsă cu ulei.
– Se acoperă clătitele cu restul de smântână şi se ţine forma în cuptorul încins un sfert de oră.
– Canellone se servesc fară pâine, eventual cu o garnitură de morcovi sau sfeclă fiartă.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92