
100 g piept de pasăre sau copan fiert, 1 morcov, 1 cartof, 1 dovlecel, 2 linguri de orez fiert, verdeaţă tocată, unt, sare.
Se fierbe carnea separat, se scoate o bucată de piept sau copan fără grăsime şi se taie cuburi mici. Legumele se curăţă de coajă, se spală şi se pun la fiert în apă caldă. Se fierb acoperit jumătate de oră. Orezul se alege, se spală, se fierbe separat 20-25 minute. Se scot legumele, orezul (2/3 cantitate) şi carnea, se amestecă după ce legumele s-au tăiat felii, se stropesc cu unt şi se acoperă cu verdeaţă tocată. Se servesc ca felul doi. Supa de legume cu o lingură de orez fiert se serveşte cu crutoane de pâine uscată în cuptor sau pe plită.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92