– piept de pui, 1 ou, 2-3 linguri de făină, o ceaşcă de lapte, sare, 1 chiflă pentru fiecare copil, 2-3 triunghiuri de brânză topită, salată verde, 1/2 ceapă mică, sos picant, ulei, 1/2 roşie.
– Se fierbe pieptul de pui, se dezosează, se rupe în bucăţi (se scot atâtea bucăţi câţi copii sunt la masă).
– Se face un aluat de clătite consistent din ou, faină, lapte şi un praf de sare. Se trec bucăţile de came prin aluat şi se prăjesc, întorcându-le des, în ulei fierbinte. Când s-au rumenit se scot şi se lasă să se scurgă.
– Se taie chifla în trei părţi egale. Pe prima felie se pune frunza de sa¬lată, apoi carnea şi deasupra rondele subţiri de ceapă. Se acoperă cu sos pi¬cant.
– Pe felia a doua se pun: brânza topită, rondele de ceapă şi frunze de salată tocate fin.
– După gustul copilului se poate folosi, în locul sosului, roşie tăiată felii subţiri. Se poate folosi roşia în combinaţie cu sosul picant.
– Chifla se apasă uşor peste umplutură, se ţine cu ambele mâini şi se consumă pe loc, lângă iaurt sau ceai.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92