Masa de dimineaţă este o masă importantă pentru copilul mic, dar şi pentru şcolarul de 6-7 ani.
Masa trebuie să fie gata când mama îl scoală pe copil, pe care-l ajută să se îmbrace şi să se spele.
Nu vă grăbiţi, nu ţipaţi la copilul care nu s-a trezit bine, nu-l lăsaţi să mănânce singur. Staţi lângă el până când ia prima înghiţitură de mâncare.
Nu lăsaţi masa de dimineaţă pe seama nimănui!
4- 5 linguri de brânză dulce, 1 lingură de unt, un praf de sare, 2-3 linguri de smântână -pentru o porţie; 1 corn sau 2 felii de franzelă sau pâine integrală.
– Se pune brânza în farfurie adâncă şi se freacă spumă cu untul. Se pune un praf de sare, se adaugă smântână, se omogenizează.
– Pâinea se încălzeşte pe plită (cornul are o compoziţie mai pufoasă şi se serveşte ca atare), se unge cu amestecul de brânză şi se serveşte lângă ceai cald.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92