2 felii de franzelă pentru fiecare copil, 1 linguriţă de unt, 1 felie de caşcaval sau brânză telemea.
– Se taie felii de franzelă groase de 1 cm. Se pun pe plita caldă sau în prăjitor. Se ţin până se încălzesc bine. Se pun pe farfurie, se ung cu unt cât sunt calde.
– Se rade deasupra caşcaval sau brânză telemea mai uscată. Se servesc imediat alături de ceai sau cacao.
– Cacaua se pregăteşte astfel: o linguriţă de praf de cacao se freacă energic cu o linguriţă de zahăr şi o linguriţă de apă rece. Se umple ceaşca cu apă fierbinte. Se lasă să se răcească, apoi se serveşte copilului lângă tartine.
– Cacao cu lapte – o băutură mai indigestă şi mai bogată în calorii se prepară astfel:
– O linguriţă de cacao se freacă energic cu o linguriţă şi jumătate de zahăr şi cu puţină apă rece. Trebuie să nu se simtă zahărul în compoziţie atunci când se pune laptele călduţ şi strecurat de caimac.
– Cacao cu lapte se serveşte copilului lângă tartine cu şuncă sau omletă.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92