2 ouă, 2 linguri de smântână sau brânză de vaci, sare, 2 linguri de unt sau ulei.
– Se spală ouăle, se şterg şi se sparg în castron.
– Se pune untul în tigaie de teflon, iar când s-a topit complet, se răs-toarnă ouăle bătute cu smântână şi sare.
– Dacă smântână lipseşte se adaugă brânză de vaci frecată cu o furculiţă inox.
– Când ouăle se încheagă, se despart cu furculiţa bucăţi potrivit de mari.
– Jumările se răstoarnă pe farfurie şi se servesc calde, cu pâine proaspătă şi cu felii de tomate decojite cu grijă.
– Deşi coaja fructelor şi legumelor conţine vitamine mai multe decât fructele şi legumele în sine, ea se lipeşte foarte uşor de intestinul sau colonul copilului. De aceea este bine ca fructele să fie decojite.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92