1 varză albă crudă, 2 cepe, 1 ceaşcă de ulei, 500 g carne tocată în amestec, 2 ouă, 1 felie pâine, sare, 1 linguriţă de Delikat, 1 linguriţă de mentă pisată, 1 ceaşcă de suc de roşii.
– Se toacă varza fideluţă (după ce s-a spălat, s-a curăţat de frunzele veştede şi s-a tăiat în două) se freacă puţin cu sare, se spală cu apă rece şi se scurge în strecurătoare. La fel se procedează şi cu ceapa. Se pun să se călească în jumătate de cantitate de ulei. Carnea tocată – se foloseşte carne de vită sau de viţel şi numai 100 g carne de porc, se căleşte cu o ceapă (frecată cu sare şi spălată) în restul de ulei. Se răceşte carnea, se pun peste ea două ouă crude, o linguriţă de Delikat, sare, mentă pisată, puţin suc de roşii ţi o felie de pâine înmuiată în apă rece şi fărâmiţată. Se omogenizează.
– Se unge cu ulei o cratiţă înaltă sau o formă de sticlă incasabilă, se pune un rând de varză, se pune carnea, se încheie cu varză. Se pune peste budincă o ceaşcă de apă caldă sau supă de zarzavat, se pune la cuptor pentru 1/2 oră la foc potrivit. Se toarnă sucul de roşii şi se mai ţine în cuptor un alert de oră.
– Budinca se serveşte caldă, cu pâine proaspătă şi, după gust, cu smântână pe deasupra.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92