2 mere, 1 linguriţă de zahăr, 1/2 roşie -pentru sos.
200 g carne de vită, 1 linguriţă de orez, 1 felie de franzelă, 1/2 ou,
1 cartof crud.
Se trece carnea prin maşină odată cu felia de pâine şi cartoful crud, curăţat, spălat şi tăiat felii. Peste amestec se pune 1/2 ou crud, se omogenizează. Se fac perişoare care se pun la fiert în apă fierbinte şi se fierb la foc mic jumătate de oră. în acest timp se curăţă merele, se taie felii şi se pun să fiarbă cu apă cât să le acopere. După zece minute se scot, se zdrobesc cu furculiţa şi se pun în vas smălţuit cu jumătate de roşie şi o linguriţă de zahăr. Sosul de mere e dulce-acrişor. Peste acesta se pun perişoarele gata fierte, se clocotesc împreună şi se servesc calde, cu pâine fară sare.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92