200 g carne slabă de vacă, fără os şi grăsime, 1 morcov, 1 ţelină mică, verdeaţă tocată, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 roşie sau 2 linguri cu suc de roşii, sare, 1/4 albuş de ou, 1/2 kg spanac, 1 linguriţă cu unt.
Se spală spanacul frunză cu frunză, se curăţă de cotoare, se taie fâşii, se pune în vas emailat cu o linguriţă de unt. Se întoarce des, se lasă pe foc mic până devine pastă omogenă. Se adaugă o ceaşcă de apă, se fierbe 1/4 oră cu puţină sare. Carnea se taie în două fără a se despărţi feliile, se bate cu un bătător de lemn, se taie din ea o felie, care se toacă. Restul cărnii se fierbe cu morcovul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel la foc mic 1/2 oră. Se scoate, se lasă pe planşeu, se umple cu carnea tocată în amestec cu: legumele tăiate cuburi, 1/2 roşie fară pieliţă şi seminţe, 1/4 din albuşul de ou şi verdeaţă tocată. Carnea se rulează, se leagă cu aţă de bumbac, se pune în tava de friptură acoperită cu apă şi se frige la foc iute 3/4 oră. Lângă ruladă se pune restul roşiei tăiată cubuleţe mici. Se sărează când carnea s-a fript, se răceşte şi se taie felii groase. Se serveşte lângă piureul de spanac.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92