1 morcov, 1 ţelină mică, 2 cartofi, 3/41 apă, 1/2 albuş de ou, 1 lingură de griş, 1/2 linguriţă de unt, frunze de pătrunjel, 1 vârf de cuţit de sare.
Se curăţă zarzavatul, se spală în mai multe ape, se pune la fiert cu 3/41 de apă care clocoteşte. Se fierbe acoperit 1/2 oră, se strecoară supa în vas cu gura largă. Se păstrează 1/2 albuş dintr-un ou, se bate spumă, se adaugă grişul în ploaie, se bate energic. Amestecul de griş şi ou se sărează, se adaugă untul, se omogenizează. Se ia cu linguriţa din amestec şi se pune în supa fierbinte, dar care nu fierbe. Găluştele se întorc cu lingura uşor, se pune vasul pe foc mic, se acoperă, se fierb găluştele 20 minute. Se stinge focul şi se decorează supa cu frunze de pătrunjel opărite şi tocate fin. Se serveşte caldă.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92