2 cartofi, 1 morcov, 1 lingură de ulei, 1 roşie, frunze de mărar sau pătrunjel, 1/6 linguriţă cu sare.
Se spală cartofii şi morcovul, se curăţă, se taie felii pe lat sau pe lung, se pun în vas emailat sau de inox, se acoperă cu o ceaşcă de apă călduţă, se pune uleiul, iar vasul, acoperit cu capac, se pune pe foc mic pentru 1/2 oră. Se completează cu apă, dacă e nevoie, pentru ca legumele să nu se ardă. Când sunt gata se adaugă roşia decojită, fară seminţe, tăiată felii subţiri, sare şi frunze de mărar sau pătrunjel. Se mai ţin pe foc 5 minute, se stinge focul şi se răcoreşte mâncarea. Se serveşte caldă cu puţină pâine uscată şi 2-3 frunze de salată verde. Copilul până la un an primeşte cartofii bine fărâmaţi, în amestec cu puţină pulpă de roşie zdrobită cu furculiţa.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92