1 morcov, 2 cartofi, 1 păstărnac (sau rădăcină de pătrunjel), 1 linguriţă de griş, verdeaţă tocată, 1/2 linguriţă unt
Se curăţă legumele, se spală şi se pun să fiarbă (tăiate felii) în apa care clocoteşte. Se fierbe supa la foc mic cu vasul acoperit. După 20-25 minute se scot şi se fărâmă cu furculiţa până arată ca un pireu. Pireul se pune în supa în care au fiert legumele, se adaugă o lingură de griş în ploaie şi se fierbe totul un sfert de oră la foc mic. Dacă medicul recomandă sarea, aceasta nu se pune în supa de legume, ci în brânza de vaci, supele de griş sau carnea de pasăre. Legumele au destulă sare în conţinutul lor ca să preparăm din ele o supă gustoasă. Se pun peste supă untul şi verdeaţă tocată, se stinge focul şi se răceşte un sfert de oră. Se serveşte cu crutoane.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92