1 morcov, 1/2 sfeclă roşie fiartă separat, 2 cartofi, 1 roşie, 1 ardei gras, 1 linguriţă de ulei, 2-3 frunze de salată, 100 g peşte fiert sau carne de pasăre fiartă, 1 ou.
Se curăţă şi se spală morcovul şi cartofii, se pun la fiert în apă caldă şi se scot după jumătate de oră. Se taie felii: cartofii, morcovul, sfecla (fiartă separat); ardeiul şi roşia se pun într-un castron adânc. Se amestecă uşor, stropite cu o linguriţă de ulei. Se pun frunze de salată verde în jurul castronului. Peste salată se adaugă peştele (fără oase, tăiat felii) sau carnea de pasăre (tăiată feliuţe subţiri sau cuburi), se amestecă ridicând legumele peste carne şi se decorează cu felii de ou sau cu albuş dat pe răzătoare. Salata se serveşte cu felii subţiri de pâine prăjită.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92