1/2 l apă, 1 morcov mijlociu, 1/2 ţelină, 1/2 rădăcină de pătrunjel, 1 cartof mijlociu, 1 lingură cu orez, 2 linguri cu lapte fiert, 1 vârf de cuţit de sare, 1/8 lămâie (o felie), 1/8 gălbenuş de ou, crutoane.
Se pune apa să fiarbă în vas smălţuit, se pun legumele spălate, curăţate de coajă, tăiate cuburi mici şi iar spălate, când apa dă în clocot. Se acoperă vasul, se fierbe supa la foc mic 1/2 oră. Se alege orezul, se spală în 2-3 ape, se fierbe separat, 1/4 oră, se pune în supă când legumele sunt fierte. Fierb împreună 5 minute. Se bate 1 linguriţă de ou cu laptele dulce, se adaugă sarea şi zeama de la o felie de lămâie, se răstoarnă amestecul în supă după ce s-a tras oala de pe foc şi supa s-a răcorit 10 minute. Se serveşte caldă, cu crutoane de pâine uscată pe plită sau în cuptor.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92