
19100 g carne de pasăre fiartă şi tocată, 1 lingură de făină, 1/4 ou crud, 1/4 linguriţă sare, pătrunjel verde opărit, 1/2 linguriţă unt, 400 ml supă limpede de zarzavat.
Se fac colţunaşi din aluat obţinut astfel: un sfert de ou crud, un vârf de cuţit de sare, faină şi unt amestecate bine, apoi aluatul frământat până se desprinde de planşetă.
Se întinde foaie subţire, se taie pătrate care se lasă pe planşetă cât se pregăteşte umplutura: carnea de pasăre se toacă mărunt, se amestecă atent cu frunze de pătrunjel opărite şi o bulină de unt. Se pune umplutura pe jumătate de pătrat se întoarce foaia liberă deasupra, se apasă marginile şi se fierb colţunaşii în apă care clocoteşte.
După 1/4 oră se stinge focul, se mută colţunaşii în supa de zarzavat încălzită care se fierbe 5 minute.
Supa se serveşte caldă, fară pâine, eventual cu frunze opărite de pătrunjel tocate fin.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92