Ingrediente
♦ 8 roşii potrivite
♦ 1 ceaşcă orez
♦ 1 ceapă
♦ 2 linguri untdelemn
♦ 1 lingură mărar verde tocat
♦ sare, după gust
♦ piper, după gust
Preparare
Roşiile se spală, se şterg, se taie capace lângă codiţe şi se scobesc în aşa fel să mai rămână un perete gros de 1 cm. Se sărează pe interior. Se umplu cu următoarea compoziţie: ceapa, curăţată şi tăiată mărunt, se căleşte în untdelemn încins până devine sticloasă; se adaugă orezul, sarea, piperul şi puţină apă; se amestecă din când în când şi se fierb înăbuşit; se pune amestecul în roşii; se presară mărarul verde tocat. Se servesc ca aperitiv sau ca garnitură.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press