Se dă prin maşina de tocat 1/2 kg de carne de porc sau de viţel, cu 150 gr. de măduvă sau slănină şi o felie groasă de pâine, muiata în lapte şi stoarsă. Se adaugă 2 cepe tăiate mărunt şi prăjite în untură, un ou întreg şi 2 gălbenuşuri, verdeaţă tăiată mărunt, sare şi un praf de piper. Din această tocătură se face un sul gros, cam cât un pahar, se dă prin făină. Albuşurile rămase se amestecă, fără si fie bătute spumă, cu o linguriţă de untdelemn şi tot atâta apă şi un praf de sare. Se unge rulada de carne cu albuşul şi se dă la cuptor într o tavă cu untură fierbinte. Se face un sos de ciuperci şi când rulada e aproape gata, se toarnă deasupra şi se lasă să mai dea un clocot împreună. înainte de a servi, se taie felii.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti