Se ia o bucată de carne macră de la pulpă, se taie în bucăţi potrivite, ca pentru şniţel. Se bat bine cu ciocanul de lemn, fără să le rupem, astfel ca să avem bucată cam de 10 cm. pe 12 cm. Se sărează. Se toacă fin câteva sardele de Lissa, după ce au fost bine spălate şi curăţate, socotind câte o sardea pentru fiecare bucată de came. Se amestecă sardelele cu pătrunjel tocat fin. Se taie atâtea felii subţiri de slănină, câte rulade vrem să facern. Se aşează câte o felie de slănină peste o bucată de carne, deasupra se pune sardeaua tocată cu pătrunjel. So rulează carnea şi se leagă cu puţină aţă, care să se poată uşor scoate, înainte de a servi. Se aşează ruladele într-o cratiţâ una lângă alta, se rumenesc puţin cu untură, se toarnă zeamă de carne şi se dă la cuptor. Se ţin cam o oră şi jumătate, udându-le din când în când cu zeama din cratiţă. Când sunt gata, se aşează in farfurie, se scot aţele, se toarnă sosul curăţat de grăsime deasupra. Se servesc cu garnitură de legume.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti