Ingrediente
2 dovlecei, 2 ouă, 2-3 linguri făină, 250 g brânză tofu, ulei pentru prăjit, scobitori.
Mod de preparare
Dovleceii se curăţă de coajă, se taie felii subţiri pe lungime, se presară cu sare şi se lasă deoparte să se înmoaie. între timp, brânza tofu se taie felii de 2-3 cm lungime şi 1 cm grosime. Separat, ouăle se bat cu puţină sare şi condimente. Pe fiecare felie de dovlecel, se pune o bucăţică de brânză, se rulează şi se prinde cu o scobitoare. Apoi, fiecare rulou se dă prin făină şi ou bătut şi se prăjesc în ulei. Se procedează astfel până sunt gata toate rulourile. După ce s-au răcit, se scot scobitorile, iar rulourile se servesc cu mujdei sau orice altă salată de crudităţi.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob