Ingrediente pentru Salată de ardei copţi:
♦ 6 ardei graşi
♦ 4 roşii mijlocii
♦ mărar verde, tocat
♦ 2 linguri apă
Sosul
♦ 2 linguri untdelemn
♦ 1 lingură oţet
♦ 1 linguriţă zahăr
♦ sare, după gust
Preparare
Ardeii se coc pe plita încinsă, apoi se pun într-un vas, se sărează şi se acoperă cu o bucată de pânză ca să se poată curăţa uşor, fără să se rupă de pieliţă. Apoi se aşează într-un castron, deasupra se ornează cu roşiile tăiate rondele pe care s-a presărat mărar. Sosul se toarnă deasupra.
Sosul
♦ Se amestecă untdelemnul, oţetul, apa, sarea şi zahărul bine de tot, astfel ca să se omogenizeze perfect..
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press