
Ingrediente:
5-6 cartofi săpunari, 2 cepe de apă, sare, piper, 1-2 linguri oţet de vin, 2 linguri ulei, 1 ou tare, 2 linguri zeamă de lămâie, 1 linguriţă muştar, 1/2 pahar smântână, 1/2 linguriţă zahăr, 2 căţei de usturoi, 100 g măsline
Mod de preparare:
Cartofii fierţi în coaja se curăţa şi după ce se răcesc se taie felii. Se adăugă cepele tăiate, se amestecă cu oţetul în care s-a dizolvat sarea şi zahărul, apoi cu uleiul şi piperul. Se prepară sosul frecând bine gălbenuşul tare dat prin sită şi adăugând întâi muştarul, apoi picătură cu picătură uleiul şi zeamă de lămâie. Se freacă bine până devine un sos omogen, apoi se subţiază cu smântână. Vasul în care se serveşte salata se freacă cu usturoi, iar sosul se toarnă peste cartofi.
Servire:
Se serveşte cu măsline.