50 g ficat de vacă sau viţel, 50 g cartofi, 30 g morcovi, 30 g sfeclă, 30 g varză dulce, 30 g castraveţi, 20 g ceapă, 40 g roşii, 10 g ulei, 25 g smîntînă, 1 linguriţă m ărar şi pătrunjel tocat, oţet (după gust).
Se taie ficatul ca tăiţeii, se aşează pe o sită şi se opăreşte cu apă fierbinte. Se lasă să se scurgă şi să se răcească.
În acest timp se fierb cartofii, morcovii şi sfecla. După ce s-au răcit, se taie felii potrivit de mari şi se amestecă cu ceapa tăiată peştişori, varza tocată fin, castraveţii şi roşiile tăiate felii subţiri, apoi cu ficatul.
Se amestecă totul cu uleiul şi oţetul, se aşază pe o farfurie, se stropeşte cu smîntînă şi se presară cu verdeaţă.