Ingrediente
♦ 6 cartofi de mărime potrivită
♦ 1 ceapă (de preferat ceapă de apă)
♦ 1 gogoşar în oţet
♦ 2 linguri măsline negre
♦ 1 lingură untdelemn
♦ piper, după gust
♦ 1 linguriţă oţet
♦ sare, după gust
Preparare
Cartofii se fierb (în coajă) în apă cu sare, după gust, apoi se curăţă de coajă şi se taie în felii pe răzătoarea specială, mare, pentru legume. Ceapa se curăţă şi se taie în rondele. Gogoşarul se curăţă de seminţe şi cotor şi se taie în fâşii subţiri. Măslinele se lasă câteva minute în apă clocotită. Apoi se amestecă totul şi se adaugă untdelemn, oţet, piper şi sare.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press