Salată de icre

Salată de icre

la 100 g de icre negre tescuite, pune-le într-o piuliţă de marmoră şi pisează-le până se vor face ca alifia; adaugă 50 g de migdale opărite şi curăţate de pieliţă.

Salată de icre

Salată de icre

Toarnă câte două linguri de untdelemn şi pisează bine; toarnă zeama de la două lămâi şi pisează mai departe, pune miez de pâine, cam 60 g, înmuiat în oţet tăiat cu apă şi, dacă-ţi place gustul, adaugă o ceapă mai mică, rasă. Trece prin sită mai rară. Aşază pe farfurie; deasupra, o coajă de lămâie tăiată subţire şi puţin untdelemn.

Alte rețete aici.

Pătlăgele umplute cu icre

8 pătlăgele de mărime potrivită
400 g icre de crap
100 g miez de nucă, 100 ml ulei
200 g miez de påine
o lămåie, o lingură de pesmet
o legătură de pătrunjel, sare
Se spală pătlăgelele, se taie în jumătăți, se presară cu sare și se lasă un sfert de oră pe un platou, apoi se scobesc de miez și se pun să fiarbă într-o oală cu apă clocotită și puțină sare. Când s-au înmuiat, se scot și se storc de zeamă. Se pisează miezul de nucă și se freacă bine cu icrele, cu două linguri de ulei, zeama de la o lămåie și miezul de påine înmuiat, stors și mărunțit.
Se presară sare, după gust. Se umplu pătlăgelele cu această compoziție, se ung cu ulei, se tapetează cu pesmet și se rumenesc în ulei încins. Se servesc fierbinți, cu frunzulițe de pătrunjel tocate deasupra.