Ingrediente 500 g foi de spanac, 3 cepe mari, 250 g orez, 5-6 linguri ulei, 1 litru borş, 1 lingură vegeta, sare, 1 legătură mărar, 2-3 linguri pastă de tomate, 1 lingură făină.
Mod de preparare Foile de spanac se aleg, se spală şi se opăresc cu 500 ml borş, cu mare atenţie ca să nu se rupă. Ceapa tocată mărunt se înăbuşă cu apă, ulei şi vegeta. Peste ea se adaugă orezul cu puţină apă şi se lasă la foc mic până ce acesta înfloreşte. Când se opreşte focul, se pune verdeaţa tocată fin. Se formează sărmăluţe mici care se aranjează într-o cratiţă şi se umple cu borşul rămas, pasta de tomate şi apă, bătute cu o lingură de făină. Sarmalele se fierb la foc mic sau la cuptor.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob