
Ingrediente pentru Sos de ciuperci:
♦ 200 g ciuperci
♦ 150 g margarină vegetală
♦ 250 ml supă de legume concentrată
♦ 1 lingură făină
♦ 2 linguri oţet
♦ 4 linguri apă
♦ 1 linguriţă muştar cu hrean
♦ 1 linguriţă untdelemn
♦ sare, după gust
Preparare
Mod de preparare Sos de ciuperci Se rumeneşte făina în jumătate din cantitatea de margarină, se toarnă, încet, peste ea, supa de legume concentrată, se pune muştar şi se sărează după gust. Se lasă pe foc potrivit până clocoteşte. În acest timp se curăţă ciupercile, se spală, se taie feliuţe şi se fierb înăbuşit în restul de margarină. Apoi se toarnă peste ele cealaltă fiertură, se adaugă oţetul, apa şi untdelemnul şi se mai dă, totul, într-un clocot. E bun… la orice!
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press