Ingrediente Supă cremă de ciuperci :
60 g unt, o ceapă mică tocată, o ţelina rasa, un praz tocat, 400g ciuperci, 3 linguri făina, 200ml lapte, 50ml vin alb, 460 ml supă pui, 100 g smântână o mână pătrunjel, 100 g nuci pisate, crutoane, sare, piper.
Mod de preparare Supă cremă de ciuperci :
Se încinge untul; se adaugă legumele şi nuca prăjită puţin înainte şi se amestecă 5 minute, la foc mediu. Se adaugă făina, laptele, supa şi vinul. Se pune piper şi sare, dar atenţie, gustaţi înainte, poate fi suficient sărată de la supa de pui. Se lasă 35 de minute la foc mediu, până s-au fiert legumele. Când s-a făcut crema, se adaugă smântâna şi se dă la robot până iese o pastă fină. Se serveşte cu pătrunjel şi crutoane. Puteţi pune nuci deasupra după gust. Este absolut delicioasă!
Crutoanele se fac astfel: Tăiaţi câteva felii de pâine mai veche, cam de 2 zile, în cubuleţe. Puneţi-le într-o tavă şi ungeţi cu o pensulă cu ulei, sare, piper, pe ambele părţi. Daţi la cuptorul încins la 200 de grade şi lăsaţi 10 minute sau până devin aurii.
50 de reţete pentru o dietă sănătoasă